CHARM I MÖRKGRÅTT

0
615
A 13788

Mustigt, vackert och klassiskt. Mörkgrått har hittat tillbaka in i köket och blivit årets mest älskade nyans. Kombinera med vitrinluckor, skålhandtag och klassiskt golv med rutor, och rummet fullkomligt skimrar av charm!

Familjen som bor här gillar uppenbarligen den lantliga charmen. Och de vågar också följa årets tydligaste trend: Att välja bort det vita köket som varit dominerande så länge och istället satsa på ombonade, mer murriga nyanser.
För trenden är tydlig: År 2015 är året då kökskunderna gör revolt mot allt det vita i köket och badrum. Istället rör vi oss mot mer murriga, mustiga färger. Ombonat ska det vara. Mysigt. Och det här alldeles nya mörkgråa köket Nordic Ask från Ballingslöv är precis ett sådant kök som älskas i år: De fina luckorna med frästa profiler ger ett klassiskt, charmigt intryck som förstärks av de många detaljerna från förr: Skålhandtagen. Det söta porslinet på de öppna hyllplanen. Vitrinskåpen med kryss-spröjs. Slagbordet. Och så det härliga retrogolvet med rutor i svart och vitt.
Den som tittar närmare ser också de mer moderna trendinslagen. Det är ju stilmixen som gör helheten och här gör sig industristilen sig påmind. Ett typiskt sådant inslag är de vita kakelplattorna som går ända upp till tak, satta ”omlott” med förskjutna skarvar. Och så de öppna hyllplanen och de rostfria vitvarorna med ”restaurangkänsla”, som tillsammans med köksmaskinerna i svart visar att året ändå är 2015, inte 1915.

————————
Trendspan i köket
– Murriga nyanser i grått, grönt och blått på luckorna.
– Stilmix! Inred personligt och våga blanda olika tidsperioder och stilar.
– Industristil är älskat! Tänk restaurang och industri från förr. Emaljerade lampor, vitt klassiskt kakel på väggarna (glöm inte den mörka fogen), rostfritt, öppna hyllplan.
– Loppisfynd och arvegods Inget slit och släng. Kvalitet ska det vara. Återvinn gärna prylar från förr – burkar, kopparkärl, kaffeserviser!
———————-