KÄRLEK TILL GLAS

0
621

Tänk ett badkar helt i glas. Eller ett glashandfat på badrumskommoden. Badrumsföretaget Eurobad satsar stort på möbler och detaljer i just glas, och för glasprodukter i regnbågens alla färger.
– Ett badrum ska kännas lyxigt och sätta guldkant på livet, säger Catrin Rosenberg på Eurobad.

_hotel2-120cm-szufladki-last eurobad_badkar-i-glas_glasmosaik_nyhet

Det hela började när Margareta Rosenberg och hennes man skulle inreda badrummet i nya villan. Hur de än letade kunde de inte hitta vad de letade efter – det där lilla extra som skulle få badrummet precis som de ville ha det. Så de sökte sig utanför Sverige. I Polen hittade de till slut vad de sökte, häftiga badrumsskapelser i glas och badrumsmöbler som inte liknade något de sett förut.
– Det var fantastiskt att komma in i fabriken och se allt vackert. Det tog inte lång stund förrän jag bestämde mig för att importera produkterna till Sverige, berättar Margareta.
I år fyller Eurobad 20 år och har inte mindre än 43 olika återförsäljare runt om i Sverige. Konceptet är unikt med ett brett utbud av både glasprodukter och andra badrumsmöbler, anpassade efter svensk byggstandard, men det är just för de läckra kreationerna i glas i regnbågens alla färger som de är mest kända. Glasskålar, glashandfat, glastvättställ och senaste nytt: En serie badkar i glas i olika nyanser och utföranden.

york-160cm-pralka-hd bild

– Vårt koncept är badrum med exklusiv känsla. Vi skapar varje möbel med omsorg och tillverkar bara på beställning. På det sättet kan kunde själv skräddarsy sin badrumsmöbel både vad gäller mått, design och färg. Bra och fin belysning är också viktigt .Vi jobbar med led belysning, den senaste trenden. Våra speglar har också hög kvalité och även de går att mått anpassa så att kunden kan få det de önskar, fortsätter Catrin Rosenberg, Margaretas dotter som också arbetar i företaget.
Du säger att du älskar glas. Vad är det du tycker om med materialet?
– Det är så vackert! Massivt glas är också väldigt hållbart och tåligt. Våra glasbänkskivor, till exempel, är 12-15 mm tjocka och det är glas rakt igenom.
Har du några särskilda favoriter bland era möbler?
– Jag är väldigt förtjust i glasbadkaren. Men om jag måste välja bara en favorit så tror jag det får blir möbelserien York. Den är uppbyggd i moduler, vilket ger en nära nog oändlig mängd olika designmöjligheter. Kunden kan själv kombinera ihop sin möbel i storlekar från 50 upp till 200 cm bred, och addera valfritt glashandfat.