KÖKET MED GULDKANT

0
680

Ett rum som andas nostalgi och tider som flytt. Och på samma gång försett med moderna detaljer à la 2016, som stilrena vitvaror och kompositsten i bänkskivan. Här är köket för den som älskar trend och tradition i en förening som bokstavligen sätter guldkant på tillvaron.

Kärleken till tider som flytt är fortsatt stark i både kök och badrum. Finast blir det för den som blandar det traditionella, med spegelluckor, vitrinskåp och detaljer med gammaldags nostalgikänsla och sedan kryddar med dagens moderna teknik och inredningstrender. Vips, så får du ett ombonat, rart kök som känns hemtrevligt in i minsta detalj. Och på samma gång ett riktigt modernt nutidskök à la 2016 med alla de där funktionerna som dagens köksköpare längtar efter.
I det här köket, inrett med alldeles nya luckan Ingrid, har köksarkitekterna från Vedum Kök & Bad skapat just ett sådant kök. Det handlar om att mixa trend och tradition på ett självklart sätt, så att de två stilarna harmonierar och smälter ihop. Det är många detaljer i det här köket som skapar den där alldeles speciella stilen. Den stora spisen i svart, i traditionell fransk lantstil. liksom de vita spegelluckorna och de många söta detaljerna tar oss med på en resa tillbaka i tiden. Gammaldags våg, träslevar och tekanna på bordet! Men tittar man lite närmare så framträder de moderna detaljerna. Det finns en samtida enkelhet över inredningen som landar långt ifrån de gamla lantköken. Väggen bakom diskbänken saknar kakel, stänkskyddet vid spisen är i rostfritt stål och kylfrysen i svart är stramt elegant. Bänkskivan är i tålig kompositsten.
Ingen har väl missat att det är guldiga metaller som gäller i år. Guld och mässing, brons och järn. De många inslagen sätter guldkant på hela köket. Gångjärn och handtag, blandare och kranar skimrar i vackraste mässing.
– Stilen är samtida och ändå tidlös. Ett kök ska väcka kärlek vid första ögonkastet, men det ska vara en kärlek som håller på sikt, sammanfattar Marianne Färlin på Vedum Kök & Bad.

Ingrid_vit1502Y_d Ingrid_vit1502Y_i Ingrid_vit1502Y_l